Friptură de vită cu porumb şi ceapă
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g carne de vita (muschi), 500 g ceapa (mare), 3 linguri ulei, sare, piper, o cutie boabe de porumb (285 g scurse), sos picant (Tobasco, Curry), sos pentru fripturi (Worcestershire).
Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie rondele fine. Carnea, spalata si zvantata, se taie felii mai subtiri.
Se incinge uleiul (2 linguri) si se calesc rondelele de ceapa circa 8 minute. Se sareaza, se pipereaza, se scot din tigaie si se tin la cald.
Uleiul ramas (o lingura) se toarna peste grasimea din tigaie si se lasa sa se incinga. Se mai da un praf de piper peste carne si se prajesc feliile, pe rand, pana ce se rumenesc bine. Se sareaza carnea, se adauga sosurile, porumbul si ceapa si se lasa sa se-ncalzeasca bine. Friptura se serveste cu paine alba.
Pentru a putea taia carnea mai subtire, aceasta se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa 1/2 ora la congelator.
|