Frittată cu spanac
Reţetă tradiţională din Italia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 oua batute usor, 1 ceasca lapte, 250 g spanac proaspat oparit (sau decongelat), 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca cu cascaval ras, 1/2 ceasca parmezan ras, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper proaspat macinat.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C. Se bat ouale cu laptele si se stoarce bine spanacul ca sa iasa apa din el.
Se incorporeaza in ouale batute spanacul, ceapa, cascavalul si usturoiul, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma adanca, unsa cu putin unt sau ulei. Se da 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca si se serveste fierbinte sau rece cu paine proaspata de secara.
Frittata este o mancare asemanatoare omletei, care se poate praji, coace sau rumeni sub grilul cuptorului. Pentru prajit si rumenit se foloseste o tigaie grea (eventual de fonta), care sa poata fi tinuta si pe foc, si in cuptor. Umplutura poate fi din carne, peste sau legume de tot felul.
|