Fructe de mare în nucă de cocos
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 100 g surimi de crab, 100-150 g carne de scoici, 200 g caracatita, 100 g calamar, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras galben, 1/2 ardei verde, 100 ml ulei de masline, 2 nuci de cocos de la care vom folosi miezul doar de la una singura, 100 ml sos de soia, 50 ml otet de mere, 1 lingura de zahar. sare, piper.
Mod de preparare: Caracatita, scoicile si calamarul se spala in mai multe ape reci. In bucati mici se taie doar caracatita si calamarul. Intr-un vas se pune 1 litru de apa, la care se aduga putina sare. Cand clocoteste se aduga fructele de mare, mai putin surimiul. Se lasa sa fiarba doar 5 minute, dupa care se scot din apa si se lasa sa se scurga bine.
Intr-o tigaie teflonata se aduga o lingura de ulei. Se aduga ardeii taiati fasii subtiri. Din momentul in care uleiul sfarie din nou, legumele se calesc doar un singur minut, avand grija sa agitam tigaia pentru a se patrunde usor toti ardeii.
Fierbinti se rastoarna peste fructele de mare. Miezul de nuca de cocos se taie in bucatele mici. Jumatate din surimi se taie pe lungime, iar cealalta jumate in cubulete. Zaharul se topeste intr-o craticioara. Cand devine usor maroniu se stinge cu otetul si 4 linguri de apa. Se lasa sa fiarba la foc domol pana se dizolva tot zaharul. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga sare si piper dupa gust si restul de ulei. Acest dres se toarna peste salata. Se amesteca usor. Cu acest amestec umplem cojile de nuca de cocos pe care am avut grija dupa ce le-am taiat cu ajutorul unui fierastrau in doua sa le spalam si sa le lasam la zvantat. Aceasta salata nu se orneaza, amestecul fiind deosebit de aspectuos.
|