http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu legume"

Frunze de salvie în aluat
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 20 frunze de salvie, 100 g faina, 2 oua + 1 albus, 80 ml bere, 1 lingura ulei de masline, sare, piper, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se spala frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta. Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se toarna berea, putin cate putin, amestecandu-se intruna, pana ce se obtine un aluat neted si fluid. Se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper si, la urma, se incorporeaza usor si albusul batut spuma, cu un varf de cutit de sare. Se-nmoaie frunzele de salvie in aluatul preparat anterior si se pun in uleiul incins la 175 grade C. Se lasa sa se prajeasca si sa se rumeneasca pe ambele parti, se scurg - una cate una - pe hartie absorbanta si se servesc ca aperitiv.