Fudge de ciocolată
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 125 g ciocolata amaruie taiata bucati, 125 g unt, 1 1/2 ceasca zahar pudra (cernut), 2-3 linguri lapte, 1/2 ceasca samburi de nuca taiati mai mare.
Mod de preparare: Se tapeteaza o tava plata, patrata, cu folie de aluminiu, iar folia se unge cu ulei sau cu unt topit. Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun intr-o oala mijlocie (cu fundul gros) si se topesc pe foc slab, amestecand intruna. Cand clocotesc, se lasa doar un minut sa fiarba, se amesteca bine cu o lingura de lemn si se incorporeaza miezul de nuca. Se toarna compozitia astfel preparata in tava si se niveleaza la suprafata.
Se lasa sa se raceasca si, cand s-a intarit, se scoate din tava, se indeparteaza folia si se taie patrate.
Se pot pastra - neacoperite - circa 7 zile la racoare si intuneric.
|