Fursecuri cu glazură de ciocolată
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 140 g unt moale, 50 g zahar pudra, 120 g faina, 20 g cacao, 1/2 lingura cafea neagra macinata fin, 20 g ciocolata amaruie rasa, faina pentru planseta.
Glazura: 150 g gem de portocale, 200 g ciocolata topita pe baie de apa (bain-marie).
Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul pudra si in spuma obtinuta se incorporeaza faina amestecata cu cacao, cafea si ciocolata rasa. Cu mainile ude se formeaza bile de marimea unei alune, se asaza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt (calc) si se apasa cu o furculita inmuiata in faina, ca sa li se dea o forma plata. Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se coc fursecurile circa 8-10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Se pune pe foc gemul de portocale si cand e cald se bate bine cu mixerul. Fursecurile reci se inmoaie cu un capat in gem si se lasa sa se usuce (pe o coala de hartie). Cand sunt uscate, acelasi capat se inmoaie in ciocolata topita, apoi se pun din nou pe hartie sa se usuce. Un sfat: pentru gem si ciocolata este bine sa se foloseasca niste boluri mai adanci, astfel ca fursecurile sa se poata inmuia mai bine.
|