Fusilli cu perişoare
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cepe, 4 linguri ulei, 1 cutie rosii decojite (continut 800 g), 1 lingura patrunjel verde tocat, sare, piper, 400 g carne tocata, 1 lingurita oregano (uscat), 400 g macaroane spiralate (Fusilli), 2 linguri masline negre taiate felii.
Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca. Jumatate se caleste in uleiul incins. Se adauga rosiile cu zeama cu tot si patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza.
Se framanta carnea tocata cu ceapa cruda ramasa si cu oregano si se fac aproximativ 12 perisoare, care se rumenesc circa 8 minute in uleiul fierbinte. Spiralele se fierb “al dente” in apa cu sare.
Se introduc perisoarele si feliile de masline in sos, se mai gusta o data de sare si piper si se servesc fierbinti cu spiralele bine scurse.
|