http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Găluşte umplute cu varză roşie
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 500 g varză roşie, 2 linguri piure de mere,1 baton scorţişoară, 1 lingură miere, sare, 150 ml vin rosu, 2 cepe tăiate felii, 1 lingură unt de gătit, piper, 1 măr, 2 linguri amidon alimentar, 40 g făină, 2 ouă, sare, pesmet, ulei pentru fript.

Mod de preparare: Se curăţă varza, se spală, se taie în jumătate, se scoate cotorul şi se taie foarte fin. Se amestecă cu piureul de mere, cu mierea, sarea, vinul roşu, se incorporează scorţişoara şi cca.4 ore lăsăm să se pătrundă toate aromele. În untul încins, se căleşte ceapa, se adaugă varza roşie, presărată cu piper şi se căleşte totul pe foc mic cca.30 min. Se curăţă mărul şi se rade peste varză. Amidonul alimentar se amestecă cu puţină apă rece şi se pune de asemenea peste varză ca să se îngroaşe. Scoatem bucata de scorţişoară. Se lasă compoziţia de varză să se mai răcească şi apoi, cu mîinile ude, formăm găluşte de varză roşie, pe care le ţinem in congelator 2 ore. Se scot găluştele din congelator, se presară cu făină, le trecem prin ou, apoi prin pesmet şi le frigem în ulei încins.
Se servesc cu sos de curry.