Gâscă a la Oradea
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 gîscă tînără, 1 kg varză acră, 200 ml zeamă de varză, 200 ml smîntînă, sare, boia de ardei, 100 g orez.
Mod de preparare: Se aranjează pe fundul unui vas termorezistent mai adînc un strat de varză de grosimea unui deget, se presară boia, se aşează jumătate din cantitatea de carne şi se acoperă cu un alt strat de varză şi boia.
Se mai aşează şi restul de carne, varză şi boia şi se toarnă zeama de varză.
Se înăbuşă sub capac, pînă cînd se înmoaie carnea.
Carnea se scoate, varza se amestecă cu smîntîna, se aşează carnea la loc peste varză şi se dă la cuptor pînă se rumeneşte.
Se garniseşte cu orez fiert.
|