http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Ghiveci cu carne

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 600 g carne macră, 150 g ceapă, 300 g morcovi, 3-400 g cartofi, o rădăcină de ţelină, 2-3 ardei graşi, câteva roşii, 200 g păstăi de fasole verde, 200 g fasole boabe fiartă, un sfert de varză (eventual şi alte legume, dupa preferinţă), sare, 50 g orez.

Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele şi se pune într-o cratiţă. Se curăţă şi se spală legumele iar apoi se taie după cum urmează: ceapa mărunt, morcovii, cartofii, ţelina şi ardeii cubuleţe, fasolea se rupe bucăţi iar varza se taie fideluţă. În cratiţă, cu carnea, se pun morcovii, ceapa şi ţelina şi se înăbuşă cu o cană cu apă. Se sărează şi se adaugă ardeii, fasolea verde, cartofii şi varza. Mai punem puţină apă, dacă e necesar. Se lasă la fiert 15 minute. Se pun roşiile tăiate felii şi orezul şi se mai lasă 10 minute, după care punem fasolea boabe fiartă şi mai lăsăm 5 minute. Mâncarea trebuie să fie scăzută. Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tocat.