Ghiveci cu carne de pasăre
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1/2 kg carne de pasăre, 2 cepe, 1 dovlecel, 1 mână păstăi de fasole verde, 1 morcov, 1 ţelină, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 vânătă, 2-3 ardei graşi, 1 felie de varză albă, 1 conopidă, 6-7 roşii, 150 ml ulei, frunze de pătrunjel şi ţelină, sare, piper.
Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul şi ţelina, le tai apoi rondele şi le căleşti pe toate 3-4 minute, în tot uleiul, la foc mic, amestecând mereu. Adaugi carnea tăiată bucăţi, torni apă fierbinte cât să le cuprindă, pui o linguriţă de sare şi laşi să fiarbă. Când dă în clocot, pui păstăile de fasole verde rupte în 2-3 bucăţi şi varza tăiată fideluţă. Laşi să fiarbă acoperit până se înmoaie toate legumele şi adaugi apă dacă scade sosul. Când carnea este fiartă, adaugi ardeiul felii subţiri, dovlecelul tăiat cubuleţe, vânăta tăiată bucăţele şi presată bine ca să se scurgă de zeamă. Laşi să fiarbă şi după 30 de minute pui roşiile tăiate felii, conopida desfăcută în bucheţele, un vârf de cuţit de piper şi apă. Mai fierbi totul acoperit la foc mic sau dai la cuptor, la foc potrivit, tot acoperite circa 20 de minute. Le laşi apoi să mai fiarbă încă 10 minute ca să mai scadă sosul. Presari pătrunjelul tocat şi frunzele de ţelină tocate şi e gata.
|