Ghiveci cu carne de vacă (I)
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g carne grasă, 3 linguri untură, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2 ardei graşi, 1 vînătă, 1 dovlecel, 1 mînă bame, 1 mînă fasole verde, 1 mînă fasole grasă, 1 mîna fasole ţucară, 250 g mazăre, 1 conopidă mică, 2 cepe mari, 3 cartofi, 1 ţelină mică, 5-6 roşii mari, 2 căţei de usturoi (facultativ), sare.
Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivit de mari, se prăjeşte în untură pînă începe să se rumenească, se adaugă sare şi apă călduţă cît să cuprindă carnea. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, 1-1 1/2 ore.
În acest timp, se pregăteşte zarzavatul. Se curăţă, se spală şi se taie bucăţi nu prea mari. Se aşează zarzavatul peste carne, se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, tăiate felii, verdeaţa şi sarea. Se lasa să dea cîteva clocote, apoi se pune la cuptor, mişcînd cratiţa din cînd în cînd, ca să nu se prindă de fund, pînă scade zeama.
|