Ghiveci de legume (I)
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ţelină, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 1/4 varză, 3 ardei graşi, 7-8 roşii, cîteva bucheţele de conopidă, 2 cepe, 150 g fasole verde, 2 cartofi, pătrunjel verde, mărar verde, sare, piper, 1 pahar mic de ulei.
Mod de preparare: Se toacă varza foarte subţire. Cartofii se taie în rondele, iar fasolea verde se rupe în bucăţi. Se taie morcovul, ţelina, ardeii şi rădăcina de pătrunjel în felii. Se pun toate legumele astfel pregătite într-o cratiţă mare, se adaugă sare şi piper după gust, se pun roşiile decojite, se toarnă uleiul şi se dă vasul acoperit la cuptor să fiarbă 40-50 de minute.
|