Ghiveci de legume (III)
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5 cartofi, 1 ceapă albă, 1 legătură de ceapă verde, 300 g fasole verde, 250 g mazăre, 4 roşii, 150 g porumb, 4 căţei de usturoi, un morcov, 1 ardei gras roşu, pastă de roşii, ulei, busuioc uscat, cimbru, sare, piper, parmezan, crutoane.
Mod de preparare: Ceapa albă şi ceapa verde se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul gras se curăţă de seminţe, se taie în cubuleţe şi se pune lîngă ceapă.
Roşiile se spală, se opăresc timp de cîteva secunde în apă clocotită şi se curăţă de pieliţă. Se taie în cubuleţe sau se dau pe răzătoare şi se pun într-un castron.
Într-o cratiţă se încing patru linguri de ulei, se adaugă morcovul ras, legumele tocate şi se călesc pînă cînd devin moi.
Se adaugă fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici, usturoiul, mazărea şi roşiile.
Se toarnă două căni de apă în care s-a dizolvat o lingură de pastă de roşii, sare, cimbru, busuioc uscat, piper şi se lasă la fiert.
Cartofii se curăţă separat, se fierb şi se taie cuburi. Cînd legumele sunt aproape fierte se adaugă boabele de porumb, cartofii, verdeaţa şi se mai fierbe zece minute.
Se serveşte fierbinte, cu parmezan ras şi crutoane.
|