Ghiveci dietetic
Reţetă lacto-vegetariană
Ingrediente: 2 morcovi mari, 1 ceapa mare, 200 g ciuperci, 1 vanata mica, 300 grame rosii, 60-70 grame branza de oaie sau cascaval, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, busuioc, o foaie de dafin.
Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun : sare, piper, busuioc, usturoi presat si foaia de dafin rupta in patru. Dupa ce apa din legume a scazut se pune pireul de rosii amestecat cu condimentele si mancarea se mai fierbe inca 5-10 minute. La sfarsit se pune branza si se mai lasa pa foc pana se topeste.
|