Gogoloaşe cu scorţişoară
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 albusuri de ou, 250 g zahar pudra, 1 pachetel de zahar vanilat, o lingurita de scortisoara, 300 g alune macinate, 60 g alune intregi.
Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat, cernute printr-o strecuratoare, amestecandu-se mereu. Patru linguri de albus batut se pun deoparte. Praful de scortisoara se amesteca cu alunele macinate si restul de albus batut. Cu palmele umezite, se ia din compozitie si se formeaza gogoloase de marimea unei nuci. Se pun intr-o tava asternuta cu pergament si se apasa usor la varf. Gogoloasele se acopera cu albusul batut pus deoparte, punandu-se in adancitura formata cate o aluna curatata de coaja. Se dau la cuptorul incins dinainte si se coc circa 30 de minute. Se scot afara si se lasa la racit pe-un gratar de metal.
|