Gogoşari umpluţi
Reţetă de post (vegetariană)
Ingrediente: 1 1/2 kg varza, 200 g morcovi si telina, 150 g ceapa, 100 g ardei gras, 150 ml ulei, o foaie de dafin, frunze de telina, cimbru, marar, 1/2 lingurita de piper macinat, sare, otet, 25 de gogosari.
Mod de preparare: Se toaca varza si se pune intr-un vas cu 30 g de sare. Se toaca ceapa, se da pe razatoare zarzavatul si se caleste in ulei 1-2 minute, dupa care se adauga ardeiul gras taiat si varza bine stoarsa. Se amesteca totul, se pun condimentele si se lasa compozitia pe foc 5 minute. Se umplu gogosarii, se acopera cu rondele subtiri de telina sau de morcovi si se pun in borcane. Otetul cu apa, sare si zahar (20 g) se fierbe in citeva clocote. Cind s-a racit, se toarna peste gogosari si se leaga borcanul cu celofan.
|