http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Gogoşi"

Gogoşi
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 550 g faina, sare, 2 linguri zahar, coaja de lamaie sau portocala, o lingura de unt, margarina sau grasime, drojdie cit o nuca, 3 galbenusuri, 1/2 litru lapte, 2 linguri zahar vanilat.

Mod de preparare: Se dizolva drojdia, untul, sarea si zaharul in laptele caldut. Se adauga galbenusurile, vanilia si incet, incet faina.
Se framinta. Se lasa sa creasca. Se intinde foaia cam 1/2 cm se foloseste un pahar care se apasa cu gura in jos pe foaie decupind gogosile, rotund se mai lasa sa creasca putin (dar nu este obligatoriu). Se incinge bine o tigaie cu ulei mult si una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute, ci potrivit.
Se pudreaza cu mult zahar pudra.