Gogoşi greceşti
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina, 3 oua, ulei pentru prajit, miere, scortisoara.
Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da
la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la temperatura normala-medie-pina se fac aurii-maronii.
Se scot, se asaza pe platou, se pune miere deasupra si scortisoara.
Se servesc calde sau reci.
|