Gulaş cu gutui
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 125 g ceapa, 2 linguri unt topit, 750 g carne de vitel (vita sau pui), 1/2 legatura cimbru proaspat (sau 2 lingurite cimbru uscat), 3 foi de dafin, 4 boabe de ienupar, sare, piper macinat, 1/2 l vin rosu sec, 400 ml zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 2 gutui, 2 morcovi, 2 linguri amidon (zeamil).
Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajeste carnea taiata bucati potrivite. Se adauga ceapa, se caleste si ea cateva minute si apoi foile de dafin, boabele de ienupar si frunzulitele de cimbru. Se sareaza, se pipereaza, se acopera cu vinul si zeama de carne si se lasa sa fiarba incet, cu capac, aproximativ o ora.
• Se sterg bine gutuile cu un servet uscat, se taie mai intai in 4, se inlatura partea lemnoasa si semintele si pe urma se mai taie o data in bucati. Morcovii curatati se taie felii si se incorporeaza in gulas impreuna cu gutuile. Dupa 30-40 de minute de fiert, se leaga sosul cu amidonul diluat cu putina apa rece. Se mai gusta o data gulasul de sare si piper si se serveste fierbinte, cu cartofi fierti sau galuste de faina.
|