http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Gulaş cu polonezi sau crenvuşti şi varză acră

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 400 g polonezi sau crenvusti mai grosi, 100 g costita afumata, 2 cepe, 700-800 g varza murata, 1-2 linguri unt topit, 3/4 l apa + Delikat, 2 foi de dafin, sare, piper, zahar, cuisoare, 150 g smantana.

Mod de preparare: Se cojesc polonezii (sau crenvustii), se taie in doua (pe lung), iar apoi in bucati de cca 2 cm. Costita se taie cubulete, ceapa felii subtiri, iar varza acra fasii. Se-ncinge untul si se pun la calit costita si ceapa. Apoi se adauga polonezii si se calesc putin. Se toarna deasupra apa cu Delikat si se incorporeaza varza taiata si foile de dafin. Se lasa sa fiarba la foc mic vreo 15 minute, dupa care se adauga sarea, piperul, zaharul si cuisoarele (dupa gust).
Cand se serveste gulasul, in fiecare farfurie se pune cate-o lingura de smantana.