Gulaş de carne cu cartofi şi chimen
Timp de preparare: 1 h 5 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g carne de porc, 1 kg cartofi, 2 cepe, 150 g untură, 1 lingură bulion, 1 legătură verdeaţă, sare, piper, boia, 1 linguriţă chimen.
Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas, iar în untura rămasă căleşti ceapa tocată. Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi adaugi în cratiţă împreună cu boiaua, carnea rumenită şi apă caldă, cât să-i acopere şi-i laşi să fiarbă. Când totul este aproape gata, pui bulionul şi chimenul, potriveşti de sare şi dai cratiţa la cuptor pentru 10-25 de minute. La sfârşit, presari verdeaţa tocată şi mâncarea este gata.
|