Gulaş de mînzat cu găluşte
Ingrediente: 1 kg carne de manzat, 1 lingura de untura, 4 cepe mijlocii, 1/2 lingurita de boia de ardei, 1 lingura de bulion
pentru galuste: 1 lingura de unt sau untura, 1 ou, 2 linguri de faina, 1 lingura de apa, sare.
Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand iar cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boia, bulion, sare si putina apa. Se fierbe inabusit, pana ce carnea devine frageda. Separat se pregatesc galustele astfel: se freaca untul sau untura cu oul, faina, apa si sarea. Se amesteca totul bine. Se ia o lingurita din pasta obtinuta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Se fierb 10 minute. Se scurg si se pun in mancare sau se oparesc cu unt si se servesc drept garnitura.
|