Gulaş de porc cu dovlecei
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 800 g dovlecei, 2 cepe rosii, 200 g costita afumata (bacon), 500 g carne de porc, sare, piper, 1-2 lingurite chimen, 1/8 l vin alb (sau Knorr+apa), 1 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: Se clateste cu apa un vas de Jena (sau de pamant). Se curata dovleceii, se taie bucati, iar ceapa (curatata) se taie in doua pe lung si apoi in jumatati de rondele. Costita se taie fasii late de 1 cm, carnea de porc - cubulete. Ingredientele se aseaza straturi-straturi in vas, presarandu-se cu sare, piper si chimen. Se toarna deasupra vinul, se acopera cu capac si se baga in cuptorul neincins. Se aprinde cuptorul (225ºC) si se lasa gulasul sa fiarba circa o ora. Inainte de a-l servi, se presara deasupra patrunjelul verde, tocat marunt.
|