Gulaş picant cu Debreţini
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg cartofi curatati de coaja si taiati ca pentru prajit sau o punga de cartofi congelati, 400 g carnati Debretin, 1-2 tulpini de praz (270 g), o conserva mica de boabe de porumb (140 g), o lingura unt, o lingura faina, 200 ml concentrat de carne (Knorr+apa), 200 g smantana subtire, 2 lingurite mustar, 2 lingurite ketchup, sare, piper, untdelemn pentru prajit.
Mod de preparare: Se prajesc cartofii in uleiul incins, se scurg de ulei si se tin la cald. Carnatii se taie felii, iar prazul - rondele de 1/2 cm grosime. Boabele de porumb se toarna intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina si se lasa sa se rumeneasca. Se stinge cu zeama de carne, se adauga smantana si se lasa sa fiarba incet circa 8 minute. Se condimenteaza sosul cu mustar si ketchup, se gusta de sare si piper, apoi se incorporeaza mai intai prazul si boabele de porumb, iar pe urma feliile de carnati. Se lasa gulasul astfel preparat sa se infierbante si se serveste cu cartofi prajiti.
|