http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Gutui cu carne

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 600 g carne, 4-5 gutui mai mari, 4 linguri zahar, 1/2 lingura faina, 2 linguri unt.

Mod de preparare: Se prepara cu carne de vitel, pasare, porc sau cap de piept de vaca. Gutuile nealtoite sint mai parfumate. Se fierbe carnea. Se taie gutuile in bucati potrivite, se scoate mijlocul tare si semintele. Pe masura ce se taie se pun gutuile la rumenit in grasime; daca se tin mai mult se innegresc. Dupa ce a fiert carnea, se adauga gutuile, apoi sosul de zahar ars preparat astfel: se rumeneste bine zaharul pus in grasimea incinsa, se stinge cu apa sau cu zeama de carne fierbinte. Se fierbe, adaugindu-se zahar daca mai este nevoie. La sfirsit se adauga faina subtiata cu apa si se mai lasa sa fiarba putin.