Horiatiki salata
Reţetă tradiţională din Grecia
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 roşii, 1 castravete verde, 1 ceapă, 2 ardei verzi (capia), 12 măsline negre, o jumătate de sfeclă roşie fiartă, 50 g boabe de porumb din conservă, o legătură de ridichi, 180 g brânză feta, 1/2 cană de ulei de măsline, 2 linguri oţet, oregano uscat, sare.
Mod de preparare: Roşiile şi ardeii se spală şi se taie felii. Ridichile se curăţă de codiţe şi se taie în felii subţiri, sfecla roşie se taie în felii, apoi în cubuleţe. Castravetele şi ceapa se curăţă, se taie în rondele şi se pun într-un castron împreună cu celelalte legume. Se presară boabele de porumb, sare şi oregano, se pune deasupra feta tăiată în cuburi, se stropeşte cu ulei, oţet şi se serveşte.
După preferinţă, se pot adăuga şi fileuri de anşoa în ulei.
|