Iahnie de fasole cu slănină afumată
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1/2 kg fasole albă, 150 g slănină afumată, 2 cepe, 1 lingură bulion, sare, ulei, cimbru.
Mod de preparare: Se ţine fasolea în apă cîteva ore. Se scoate din apă şi se pune în apă rece pe foc pînă fierbe apa. Se aruncă prima apă de la fiert. În apa a doua, care trebuie să fie obligatoriu fierbinte, se adaugă o ceapă tăiată mărunt şi un fir de cimbru (împiedică balonarea şi scoate gazele din fasole). Separat se înăbuşă ceapa în ulei şi se amestecă cu fasolea scursă. Se adaugă slănina tăiată felii şi bulionul desfăcut şi se mai lasă la fiert pînă scade şi se fierbe şi slănina.
Se serveşte cu murături sau usturoi.
|