Icre Pompadour
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 cartofi nesfărîmicioşi, 4 felii mari de somon afumat, 150 ml smîntînă groasă, 30 g icre roşii sau de crap, 4 fire mărar verde, 4 cepe mici (de arpagic), 2 linguri zeamă de lămîie, sare, piper proaspăt măcinat.
Mod de preparare: Spălaţi cartofii cu peria sub jetul de apă şi fierbeţi-i 20 min. în aburi.
Tăiaţi fiecare felie de somon în 4 fîşii.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt. Spălaţi şi tăiaţi (cu foarfeca) 2 fire de mărar.
Într-un bol, amestecaţi smîntîna, ceapa, mărarul şi zeama de lămîie, adăugaţi sare şi piper şi puneţi sosul astfel preparat la rece.
Cînd s-au fiert cartofii, curăţaţi-i - fierbinţi - de coajă şi tăiaţi-i în două pe lung. Înfăşuraţi fiecare jumătate de cartof în fîşiile de somon, garnisiţi-le cu sosul de smîntînă şi presăraţi deasupra cîte o linguriţă cu icre.
Aşezaţi cartofii pe farfurii împreună cu icrele rămase, decoraţi-i cu frunzuliţe de mărar şi serviţi-i călduţi.
|