Iepure cu ciuperci
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg carne de iepure, 200 g slanina afumata, 25 fire arpagic, o lingura unt, 1/2 lingura faina, 2 pahare vin rosu, o ceasca zeama de la amrinata, 3-4 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel, cimbru, 300 gr ciuperci.
Mod de preparare: Se rumenesc, intr-o cratita cu o lingura de unt, 200 gr slanina sau costita afmata si vreo 25 fire arpagic. Cand s-au rumenit, se scot, iar in locul lor se pun bucatile de carne, scoase din marinata si bine scurse (marinata: apa amestecata cu vin, 2-3 linguri otet, 2-3 linguri untdelemn, felii de ceapa, morcov, telina, foi de dafin, cimbru, sare, piper - se lasa doua zile). Se rumenesc bine pe toate partile, apoi se adauga 1/2 lingura faina. Se lasa sa se rumeneasca putin si faina se stinge cu zeama strecurata a marinatei si doua pahare de vin rosu. Se adauga cativa catei de usturoi striviti, sare, piper, patrunjel, cimbru. Se acopera si se lasa sa fiarba la foc domol, pana ce carnea este bine fiarta. Atunci se adauga costita si arpagicul, precum si 300 gr ciuperci inabusite in unt. Se mai fierbe totul impreuna, iar in momentul cand se serveste, se adauga ficatul iepurelui, tocat si amestecat cu sangele, pastrat. Se mai da un clocot impreuna si se serveste.
|