http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Iepure cu măsline verzi şi mentă
Reţetă tradiţională din Italia

Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 iepure de 1,5 kg, 200 g măsline verzi, 4 căţei de usturoi, cîteva frunze de mentă proaspătă, 1 pahar oţet din vin alb, ulei de măsline, sare, piper.

Mod de preparare: Într-un recipient adecvat, prăjiţi uşor în puţin ulei usturoiul şi măslinele fără sîmbure. Adăugaţi iepurele tăiat în bucăţele şi frunzele de mentă.
Aşteptaţi cîteva minute pînă cînd carnea se va rumeni, după care o veţi stropi cu un pahar cu oţet.
După ce oţetul se va evaporă, săraţi, piperaţi şi adăugaţi 1-2 polonice de apă sau supă caldă.
Acoperiţi recipientul şi mai lăsaţi cîteva minute carnea să fiarba la foc moderat.