Inele de calamar cu sos sweet & sour
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet de inele de calamar congelate(aprox.500 g), 150-200 g orez (bob lung), sos de soia, sos chili, un praf vegeta, boia de ardei, suc de la 1/2 portocală pentru marinat, sos chinezesc sweet & sour, lămîie pentru decor.
Mod de preparare: Se dezgheaţă calamarul. Se pune la marinat în sucul de portocală pentru 30 de minute. Se scurge de suc şi se pune calamarul într-o pungă, adăugând sos de soia, sos de chili, vegeta şi boia după gust. Se agită punga pentru omogenizarea ingredientelor.
Se încălzeşte uleiul într-un wok (vas special pentru prăjit la temperaturi înalte) şi se adaugă inelele de calamar împreună cu orezul. Puteţi să folosiţi orez prefiert şi cu bob lung sau rotund. Se prăjesc calamarul şi orezul la foc iute pentru 2-3 minute. Se serveşte alături de sosul iute-acrişor şi de lămâie.
|