Inele de ceapă (II)
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 3 cepe mari, 1 cana faina, 1 lingurita boia de ardei, 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita piper, o cana bere, ulei pentru prajit.
Mod de preparare: Se taie cepele transversal in cercuri, dupa care se despart in inele.
Intr-un castronas se combina faina, boiaua, sarea si piperul. Se adauga berea mixand pana la disparitia spumei.
Se trec inelele de ceapa prin compozitie, dupa care se transfera pe o farfurie pentru a se scurge surplusul de mixtura.
Intr-un vas de prajit, cu pereti mai inalti(sau friteoza) se pune ulei.
Cand uleiul este destul de incins se pun inelele din ceapa si se prajesc la foc mare aproximativ 5 minute, sau pana acestea devin crocante si capata o frumoasa culoare galben-aurie.
Se servesc fierbinti, langa o bere rece.
|