Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 20 g unt, 60 g zahar, 250 g zmeura, 60 g fulgi de ovaz, 250 g branza de vaca proaspata si smantanoasa, sucul de la o lamaie, o cutie de inghetata de zmeura sau vanilie.
Mod de preparare: Se pun intr-o tigaie untul, zaharul si fulgii de ovaz, pe foc mic. Se amesteca pana devin aurii. Se dau deoparte si se lasa sa se raceasca.
Se spala zmeura si se da prin mixer sau prin masina de tocat. Se pastreaza putina zmeura pentru garnisit.
Se amesteca piureul de zmeura cu branza de vaci si sucul de lamaie. (Cui ii place mai dulce, pune si zahar.)
Se adauga fulgii de ovaz prajiti, se amesteca toata compozitia usurel.
In cupe separate de sticla, se pun 2-3 linguri de inghetata si deasupra se toarna sosul de branza si de zmeura. Se garniseste cu zmeura ramasa.
|