http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Îngheţate"

Îngheţată de pepene galben (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: Zeama si miezul de la un pepene galben de 1 kg, 5 galbenusuri, 200 ml lapte, 200 g frisca sau smintina, 3 linguri de coniac, 2 pachetele cu zahar vanilat, 200 g zahar.

Mod de preparare: Se taie pepenele in jumatati, se scot semintele, iar miezul se taie in felii subtiri. Se pun intr-un castron si se pudreaza cu zahar vanilat. Din galbenusuri, zahar si lapte, se face o compozitie, care se fierbe la bain-marie, pina incepe sa se ingroase. Se da vasul la o parte si se lasa compozitia sa se raceasca. Se adauga apoi coniacul, miezul de pepene trecut prin sita (plus siropul lasat). Se pune compozitia in forme si se da la congelator sa inghete.