Îngheţată de vanilie cu sos de prune
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 600 g prune, 150 ml vin rosu, un baton de scortisoara, 100 ml apa, 100 ml lichior de visine, doua linguri de samburi de fistic taiati in bucati mari, patru portii de inghetata de vanilie (din comert).
Mod de preparare: Se taie prunele in jumatati si se scot samburii. Zaharul se dizolva in patru linguri de apa pe foc mic, apoi se mareste flacara si se amesteca mereu, pana cand apa se evapora. Dupa ce pasta de zahar caramel s-a colorat in maroniu deschis, se adauga mai intai prunele si vinul rosu, dupa aceea batonul de scortisoara, apa si lichiorul de visine. Se da totul intr-un clocot, apoi se fierbe zece minute la foc mic, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate batonul de scortisoara. Se umplu patru farfurii adanci cu sosul de prune. In mijlocul fiecarei farfurii se asaza inghetata, presarata cu samburi de fistic.
|