Inimi cu sos de zmeură
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 1 pachet cremă de vanilie instant, 500 ml lapte dulce, 100 g fistic, 100 g migdale, 200 ml frişcă, 1 borcan gem de zmeură, 2 portocale, 200 g physalis, 100 g ciocolată neagră, zahăr pudră.
Mod de preparare: Din aluatul de foetaj se decupează inimioare cu o formă, se aşază într-o tavă stropită cu apă rece şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc 20-30 de minute la foc mediu spre iute, se scot din tavă şi se lasă să se răcească.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se introduce la rece pentru 30 de minute. Gemul de zmeură se amestecă cu sucul de portocale pînă cînd devine lichid.
Frişca se mixează, se amestecă cu 50 g fistic şi migdalele măcinate. Înimioarele se taie în două, se umplu cu crema de frişcă, se suprapune a doua parte şi se decorează cu crema de vanilie.
Se presară restul de fistic tocat mărunt şi se introduc la rece pentru 30 de minute.
Fructele de physalis se trec prin ciocolată topită, se aşează pe o hîrtie şi se lasă să se întărească.
Ca să arate mai elegant, inimioarele se presară cu zahăr pudră.
|