Jeleu cu petale de trandafir
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 30 petale de trandafir, 2 mere, sucul de la o lămîie, 500 ml suc de mere, 650 g zahăr,1 plic de Gelfix.
Mod de preparare: Alegeti petalele de trandafir, opariti-le, scurgeti-le de apa. Lasati-le sa se scurga si rasfirati-le pe un servet de bucatarie. Decojiti merele, indepartati-le cotorul, taiati-le in felii subtiri, stropiti-le cu suc de lamaie, sa nu se oxideze. Puneti la fiert sucul de mere, amestecati cu zaharul si gelfixul. apoi puneti compozitia la fiert. Dupa ce da in clocot, mai lasati pe foc inca 3 minute, amestecand mereu. Adaugati petalele de trandafit si feliutele de mere si fierbeti amestecul inca 45 secunde, pana ce ingredientele solide devin transparente. Turnati jeleul in borcane sigilatile si intoarceti borcanele cu capacul in jos, 5 min. Pana se raceste dulceata, intoarceti de mai multe ori borcanele - feliile de mere se vor distribui uniform.
Ies 5 borcane de 230 ml.
|