http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu ouă"

Jumări dulci indiene
Reţetă tradiţională din India
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua, 4 lingurite ulei, o ceasca zahar, o ceasca lapte, 2 linguri smintina, 1/2 lingurite scortisoara, 3 lingurite stafide, 80 g migdale, 250 g fructe de sezon.

Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amestecat cu smintina, zaharul, scortisoara si stafidele. Aceasta compozitie se toarna peste jumari, amestecind intr-una timp de 7-8 minute.
Jumarile se servesc acoperite cu migdale taiate marunt si fructe de sezon taiate in cubulete.