Lămîi umplute cu sardele şi mărar verde
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 lămîi coapte, 1 cutie sardele în ulei, 1 bulb de fenicul (sau ţelină), 4 fire mărar verde, piper măcinat.
Mod de preparare: Curăţaţi bulbul de fenicul (ţelina) şi tăiaţi-l mai întîi lamele şi pe urmă cubuleţe. Tăiaţi lămîile la bază, ca să stea în picioare, decupaţi-le la capătul celălalt căpăcelul şi scobiţi-le miezul, avînd grijă să nu împungeţi coaja.
Scurgeţi sardelele, zvîntaţi-le pe hîrtie absorbantă, tăiaţi-le în două pe lung şi îndepărtaţi şira spinării. Puneţi-le într-un castron împreună cu cubuleţele de fenicul şi cu mărarul tocat mărunt, adăugaţi piper şi puţină zeamă de lămîie şi amestecaţi uşor cu furculiţa pînă ce compoziţia devine omogenă.
Umpleţi cu ea lămîile, puneţi la loc căpăcelele şi ţineţi-le la rece pînă cînd le serviţi.
|