Lasagna cu carne tocată
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 foi de lasagna, 1 ceapă, 500 g roşii în bulion, 2-3 linguri bulion, 1-2 căţei de usturoi, 700 g carne tocată, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru.
Pentru sos: 4 linguri margarină, 100 g făină, 1 l lapte, caşcaval ras.
Mod de preparare: Se toacă ceapa, se pune împreună cu celelale ingrediente într-o tigaie (cratiţă), inclusiv condimentele, şi se lasă să fiarbă 30-45 minute.
Sosul: se topeşte margarina, se stinge cu făina, se adaugă încet laptele, se condimentează, se fierbe cîteva minute. Sosul trebuie să fie subţire pentru că foile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, în ordine: sos Bechamel, lasagna, sos Bechamel plus sos de carne. Se repetă operaţiunea de încă 3 ori.
Ultimul strat trebuie să fie de sos. Se presară caşcaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperită cu folie de aluminiu şi încă 15 minute fără folie.
|