Lasagna de chifle sărate
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 chifle (sarate), o ceapa, un catel de usturoi, 200 g ciuperci, 300 g spanac congelat, 20 g unt, sare, piper, nucsoara, 3 oua, 300 g smantana (subtire), o legatura busuioc, 250 g Mozzarella (sau cascaval moale de vaca).
Mod de preparare: Se taie chiflele felii subtiri. Ceapa, curatata, se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste. Ciupercile se curata si se taie in patru. Spanacul se decongeleaza si se stoarce bine. Se incinge untul si se pun la calit ceapa, usturoiul si ciupercile. Se adauga spanacul, se dunstuieste si el putin si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara rasa. Intr-o forma se asaza alternativ un strat de felii de chifle si unul de spanac cu ciuperci. Se bat ouale cu smantana, se adauga busuiocul tocat, se condimenteaza puternic si se toarna peste lasagne. Se baga la cuptor si se coace 30 de minute la 200ºC.
|