Legume cu carne şi sos de lămâie
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 500 g rosii, 800 g cartofi, 400 g carne tocata (porc+vita), 3 linguri ulei, 300 g fasole verde congelata, sare, piper.
Pentru sos: 2 catei de usturoi, 150 g iaurt, 150 g smantana subtire, coaja rasa de la o lamaie, sare, piper, zahar.
Mod de preparare: Se curata ceapa si se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete, rosiile se taie in opt, iar cartofii, curatati de coaja, se taie bucatele. Se prajeste carnea tocata intr-o lingura de ulei incins, se adauga ceapa, se prajeste si ea putin si se scot din tigaie. In uleiul ramas se prajesc si cartofii - circa 5 minute la foc potrivit, apoi ardeii, inca 15 minute. Se amesteca toate, se mai lasa putin pe foc si se gusta de sare si piper. Se prepara sosul: usturoiul curatat si presat se amesteca bine cu iaurtul, smantana si coaja de lamaie si se adauga sare, piper si zahar dupa gust. Se toarna sosul peste amestecul de carne si legume si se serveste imediat.
|