http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Legume cu chili şi orez cu ceapă
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui, 1 ceapă tocată mărunt, 5 căţei de usturoi tocaţi, 1 lingură praf de chili, 2 linguri chimion, 1/2 linguriţă ardei iute roşu, 2 ardei roşii sau verzi tăiaţi cubuleţe, 1 dovlacel zucchini tăiat cubuleţe, 1 dovleac galben tăiat cubuleţe, 1 1/2 lingură sare, 3 1/2 căni roşii tăiate în suc, 400 g fasole neagră, 1 1/2 cană orez cu bobul lung, 3 ceşti supă de pui, cîteva frunze de coriandru.

Mod de preparare: Într-o tigaie mare, puneţi 2 linguri de ulei şi un sfert de ceapă pînă se căleşte. Adăugati apoi 2 căţei de usturoi, praful de chili, chimionul şi ardeiul iute rosu. Le lăsaţi la foc mediu 2 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneti în tigaie ardeii, dovlecelul zucchini, dovleacul galben (toate cubulete) şi o linguriţă de sare şi le lăsaţi să se călească 5-6 minute, amestecînd din cînd în cînd. Apoi puneţi sucul de roşii şi fasolea şi le lăsaţi să fiarbă încă 20 minute sau pînă cînd fasolea s-a fiert.
Între timp, într-o altă tigaie încălziţi puţin ulei şi adăugaţi ceapa rămasă şi orezul. Le lăsaţi la foc mediu pînă cînd orezul s-a călit, după care adăugaţi supa de pui şi puţină sare, după gust, şi le lăsaţi la fiert la foc mic aproximativ 20 minute, iar tigaia o acoperiţi cu un capac. În cazul în care doriţi şi coriandru, îl presăraţi peste orezul gătit.
Serviti orezul cu legumele cu chili.