Legume cu smântână şi suc de roşii
Reţetă lacto-vegetariană
Ingrediente: 500-800 g orice legumă fiartă, pesmet, 50 g unt, 150 ml smîntînă, 150 ml suc de roşii, mărar, pătrunjel, piper.
Mod de preparare: Legumele se fierb şi se strecoară. Pesmetul se prăjeşte un minut cu untul ca să se rumenească puţin. Smîntîna se amestecă cu sucul de roşii, 1/2 linguriţă cu sare, un vîrf de cuţit de piper, mărar şi pătrunjel tăiat mărunt. Într-un vas uns cu unt, se aşează cu jumatăte de legume, se presară cu jumătate din cantitatea de smîntînă şi pesmet, apoi se pune restul de legume aşezate uniform. Deasupra se pune restul de smîntînă şi pesmet şi vasul se introduce în cuptor cca 15 min. înainte de servire. Smîntîna şi sucul de roşii se leagă la cuptor cu pesmetul, ca un sos.
|