Legume gratinate cu paste
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g spanac, 100 g mazăre, 200 g fasole verde din conservă, 300 g paste, 300 g cartofi, sare, piper, o lingură unt, 300 g cartofi, 2-3 roşii, 100 ml lapte, 100 ml smîntînă, 200 g brînză rasă, cozi de ceapă verde.
Mod de preparare: Se scurge fasolea verde, se curăţă şi se spală spanacul şi mazărea. Pastele se pun la fiert. Cartofii se curăţă şi se taie felii, apoi se fierb în apă sărată 10 min. Spanacul, mazărea şi fasolea se opăresc, apoi se lasă la scurs. Se unge cu unt o formă de sufleu. Legumele şi pastele se aşează în forma unsă. Se condimentează cu sare şi piper. Roşiile se spală, se taie felii şi se aşează deasupra. Laptele se amestecă cu smîntîna şi se toarnă desupra. Se presară brînza rasă şi cozile de ceapă şi se dă la cuptor.
|