http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Legume la cuptor
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 250 g morcovi baby, 2 vinete, 2 dovlecei, 500 g ciuperci, 4 roşii, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 2 ardei graşi roşii, 1 crenguţă de rozmarin, pătrunjel, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, parmezan.

Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pun într-un castron.

Vinetele şi dovleceii se spală, se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-o tavă.

Se presară ceapa şi usturoiul, ciupercile curăţate şi tăiate felii mai groase, ardeii graşi tăiaţi în cuburi, sarea şi piperul.

Se adaugă morcovii, două căni de apă, patru linguri de ulei, sarea şi piperul. Se presară verdeaţa, se acoperă tava cu o folie de aluminiu, se introduce în cuptor şi se lasă timp de 30 min.

Se îndepărtează folia, se pun deasupra roşiile curăţate de pieliţă şi date pe răzătoare, se amestecă bine cu o lingură şi se introduce tava din nou în cuptor.

Se mai lasă timp de 20-30 de minute, se scoate şi se presară pătrunjel tocat.

Se pot servi atât fierbinţi, cât şi reci, presărate cu parmezan ras.