Legume rumenite cu ghimbir
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 g chiftele de soia (înmuiate şi gata preparate), 5 linguri sos de soia, 1 lingură ghimbir (pudră), 2 linguri ulei de măsline, 600 g amestec de legume asortate opărite şi fierte pe jumătate, 3 linguriţe miere.
Mod de preparare: Se amestecă chiftelele - înmuiate (conform indicaţiilor de pe ambalaj) şi sfărîmate - cu sosul de soia şi se adaugă ghimbirul.
Într-un vas larg, se încinge uleiul şi se prăjeşte compoziţia, amestecînd, timp de 5 minute.
Se adaugă legumele şi se prăjeşte 3 minute, amestecînd încontinuu.
Se stropeşte cu mierea şi mai ţine pe foc 1 minut, amestecînd încontinuu.
Se serveşte presărat cu seminţe de susan rumenite şi cu ceapă verde, tocată marunt.
|