Limbă de viţel cu sos de lămâie
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2-3 limbi de viţel, 1 lămâie, 1 lingură făină, ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăţă bine limbile şi se lasă puţin în apă rece. Se pune apa la fiert, iar când aceasta dă în clocot se introduc limbile şi se lasă aproximativ 20 min. la fiert. Se scot apoi şi se curăţă de pielea groasă. Se continuă apoi fierberea timp de aproximativ 2 ore.
În puţină grăsime, se adaugă lingura de făină, se amestecă bine şi apoi se drege cu puţină apă în care se adaugă zeama de la lămâie şi puţin din coaja acesteia.
Se scot limbile, se taie felii mai micuţe, se stropesc cu sosul de lămâie şi apoi se servesc cu pilaf, ornate cu felii de lămâie.
|