Limbă în sos de smântână
Timp de preparare: 3 h 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 limba de vaca sau 3-4 limbi de porc (cca 1kg), zarzavat de supa, 1 pahar smintina, 1 lingura plina de unt, 1 lingura faina, 1 pahar din zeama in care a fiert limba, 1 ceapa, marar tocat.
Mod de preparare: Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la fiert la foc mic. Dupa ce se ia spuma, se adauga zarzavatul de supa si citeva condimente ca foaie de dafin, citeva boabe de piper, sare. Se lasa sa fiarba la foc mic, 3 ore. Se scoate din apa, se asaza pe o planseta de lemn si se curata cu ajutorul cutitului, tragind pielea de la virf spre radacina limbii. Se taie felii de grosimea unui deget. Se pune untul intr-o cratita, se lasa sa se infierbinte si se prajeste in el 1 de ceapa rasa, se adauga faina, se stinge cu zeama in care a fiert limba, apoi se pun smintina si feliile de limba. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute. Se adauga mararul tocat, dupa care se lasa sa mai dea 1-2 clocote
Se serveste fierbinte.
|